Ημερολόγιο

Ιουνίου 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Αναρτήσεις ανά μήνα

Δημοφιλή άρθραΣκοπός


Διάρθρωση – Αρμοδιότητες   Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης (Π.Δ. 343/90).

1. Τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης συγκροτούν τα παρακάτω Τμήματα:

α) Τμήμα Εισαγωγικής Εκπαίδευσης

β) Τμήμα Επιμόρφωσης.

2. Η αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναφέρεται στα παρακάτω θέματα, τα οποία κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως εξής:

α) Τμήμα Εισαγωγικής Εκπαίδευσης στο οποίο υπάγονται:

(1) Η οργάνωση και εκτέλεση των προγραμμάτων εισαγωγικής εκπαίδευσης των υπαλλήλων

(2) Η ευθύνη οργάνωσης και εκτέλεσης των προγραμμάτων εισαγωγικής εκπαίδευσης των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και εποπτεύονται από το Υπουργείο Εμπορίου.

(3) Η οργάνωση και εκτέλεση, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, κοινών προγραμμάτων εισαγωγικής εκπαίδευσης για υπαλλήλους περισσότερων Υπουργείων ή ΝΠΔΔ.

(4) Η μέριμνα για τη λειτουργία της κεντρικής βιβλιοθήκης και τον εμπλουτισμό της με έντυπο υλικό.

β) Τμήμα Επιμόρφωσης στο οποίο υπάγονται:

(1) Η οργάνωση και εκτέλεση προγραμμάτων επιμόρφωσης ειδικού ενδιαφέροντος για τους υπαλλήλους του Υπουργείου και τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από αυτό, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης.

(2) Η οργάνωση και εκτέλεση προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης των υπαλλήλων του Υπουργείου και των εποπτευομένων από αυτό ΝΠΔΔ σε αντικείμενα της υπηρεσίας τους.

(3) Η οργάνωση και εκτέλεση, σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, προγραμμάτων προαγωγικής εκπαίδευσης των υπαλλήλων της κατηγορίας ΠΕ του Υπουργείου και των εποπτευομένων από αυτό ΝΠΔΔ.

(4) Η μέριμνα για τη μετεκπαίδευση των υπαλλήλων του Υπουργείου (ή του ΝΠΔΔ), στις περιπτώσεις που αυτή κρίνεται αναγκαία για τη διεύρυνση των επιστημονικών ή τεχνικών τους γνώσεων.

(5) Η μέριμνα για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση των υπαλλήλων του Υπουργείου (ή του ΝΠΔΔ) κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ σε ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής για τη λήψη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

(6) Η μέριμνα για την έκδοση απόφασης με την οποία ορίζεται το διδακτικό προσωπικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκτελεί το Υπουργείο (ή το ΝΠΔΔ), εφόσον δεν ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.Ιστορικό
Οργανόγραμμα


Θέση Δ/ντή       Κενή

Τμηματάρχης    Πέτρου Ζαφείρης    Τηλ. 210 3893240  Ε mail : ekped@gge.grΔράσεις
Νομοθετικό πλαίσιο
Εποπτευόμενοι φορείς
Άλλες πληροφορίες